Suomi English Svenska
STARTSIDA
FRUKT
STUGOR
ARBETE
SÄLJES
KONTAKT
Vi har lite olika arbeten på gården beroende på årstid.
På vintern skall alla fruktträd beskäras och det brukar göras under
tiden från februari till mitten av april.

På våren skall alla nya fruktträd planteras och det arbetet görs mestadels med planteringsmaskin men också lite för hand när det planteras i redan befintliga trädgårdar. Därefter skall de stödjas med stolpar och vajrar och sedan skall bevattningsanordningar på plats. Det här arbetet brukar vi börja med i mitten av april och fortsätta med till mitten av juni.

På sommaren skall alla frukt träd kartgallras och då skall alla felaktiga och för små frukt tas bort så att vi under plockningstiden bara har stora och fina äppel kvar att plocka. Det här arbetet görs ungefär från början av juli tills plockningssäsongen börjar i början av augusti. Plockningssäsongen är vår viktigaste och mest arbetskrävande tid och då behövs ca 20-30 personer här för att få all frukt plockat i tid. Samtidigt under plockningen så packar och sorterar vi också tidiga sommar – och höstsorterna.

När all frukt är plockad så fortsätter vi med att packa och sortera sena höst – och vintersorterna ända till jul eller även in i januari beroende på försäljningen. På vintern, våren och sommaren behöver vi ca 4-8 anställda och under plockningstiden ca 20-30 personer.

Vi har egna personalbostäder av god standard, en bostad för 10 personer,
en för 5 personer och även 3 st uthyrningsstugor för 4-5 personer.

Om du är intresserad av att arbeta hos oss kan du skicka ett mejl.

Klicka här för bilder av våra personalbostäder!